Twee jaar cel geeist voor dood Otto Vriends

Bron: BN De Stem, auteur Johan van Uffelen

BREDA/RIJSBERGEN – Tegen de 29-jarige Theo van P. is donderdag twee jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist voor de fatale mishandeling van zijn 54-jarige stiefvader Otto Vriends in Rijsbergen op 8 juli 2017.

Officier van justitie Arno Vroombout meent dat de verdachte Vriends heeft geslagen met een buis of stang als gevolg waarvan het slachtoffer uiteindelijk is overleden. Hij vroeg echter vrijspraak voor de aanvankelijke beschuldiging van doodslag. Hij gelooft niet dat Van P. de opzet had zijn stiefvader om het leven te brengen. En hij houdt bij zijn strafvordering rekening met de moeilijke huiselijke situatie waarmee de verdachte werd geconfronteerd. Maar hij neemt het hem wel kwalijk ‘dat hij niet heeft meegewerkt aan de waarheidsvinding’.

Nekslagader
Vriends overleed twee dagen na het incident in het ziekenhuis. De patholoog-anatoom constateerde een scheur in de nekslagader. Die bloeding zou een inklemming van de hersenen hebben veroorzaakt, waardoor het slachtoffer een zuurstoftekort kreeg.

Letsel
Tijdens de zitting bleek dat het sectierapport geen uitsluitsel geeft welk uitwendig geweld het letsel heeft veroorzaakt. Een klap met een (stofzuiger)buis? Of een daarop volgende val tegen de voet van een barkruk of tegen het kookeiland in de keuken, zoals de moeder van Van P. heeft verklaard?

Lees het hele item op: BN De Stem