Stierf de stiefvader van Theo van P. na een val of een klap van de stofzuigerbuis?

Bron: Omroep Brabant, auteur Paul Giezen

RIJSBERGEN – Theo van P. (29) heeft donderdag in Breda een eis van twee jaar onvoorwaardelijk tegen zich horen eisen. Hij wordt verdacht van de moord op zijn stiefvader Otto Vriends uit Rijsbergen, vorig jaar juli. Uit onderzoek van het NFI kan niet met zekerheid worden vastgesteld hoe Vriends om het leven is gekomen. “En als niet bewezen kan worden dat Van P. met kracht heeft geslagen, dan eis ik vrijspraak”, zegt, Ronald Drenth, zijn advocaat.

Uit onderzoek naar de doodsoorzaak van Otto Vriends komt naar voren dat hij is overleden aan herseninklemming met als gevolg zuurstoftekort. Van P. verklaart dat hij zijn stiefvader heeft geslagen met een voorwerp, maar dat dat niet de doodsoorzaak kan zijn. Van P. moeder verklaart ….

[…..]

Voordat Van P. werd ondervraagd, zegt hij zelf in een tapgesprek dat hij met een voorwerp heeft geslagen. Advocaat Drenth vindt het eng om de verklaringen van Van P’s vrienden als waar te beschouwen, omdat zij dronken waren.

[…..]

Slachtofferverklaring
De zus van Otto Vriends maakte gebruik van haar spreekrecht:” Toen ik bij de ambulance stond, kon ik mij niet voorstellen dat ik hem nooit meer zou spreken.

Lees het hele item op: Omroep Brabant
@PaulGiezen