Komt er een reconstructie van de laatste uren uit het leven van Lou Herst?

BREDA/TILBURG – Is het nodig om een reconstructie te maken van de avond van 13 januari 2017, waarop Tilburger Lou Herst werd mishandeld, met zijn dood een dag later tot gevolg? Die vraag komt donderdagochtend waarschijnlijk opnieuw aan de orde in een nieuwe zitting in de rechtszaak tegen de twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Herst.

Herst werd op straat in elkaar geslagen na een bezoek aan biljartcentrum De Romein. Maanden later werden twee mannen aangehouden. Een reconstructie zou duidelijk moeten maken wat de diverse getuigen vanaf hun positie in het poolcentrum aan de Prof. Romeinstraat hebben kunnen zien. De advocaten van de verdachten vinden een reconstructie daarvoor een geschikt middel, de officier van justitie verzette zich daar tijdens de vorige zitting tegen.

Erfelijke afwijking
Daarnaast speelt nog de vraag in hoeverre de dood van Herst juridisch gezien aan het duo toe te schrijven is. Aan de mishandeling hield Herst volgens de advocaten van de verdachten relatief lichte verwondingen over, zoals een gescheurde lip en losse voortand. Dat hij overleed, zou zijn gekomen door een erfelijke bloedvatafwijking, waardoor de fatale hersenbloeding ontstond.

De zaak wordt achter gesloten deuren behandeld. Waarom dat nodig is, is niet duidelijk.

Bron: BD – Alex van Lanen