Geheimzinnigheid troef bij rechtszaak over dood Lou Herst

Bron: www.bd.nl - Pieter van Klinken

De derde zitting in de rechtszaak over de doodslag op Tilburger Lou Herst was donderdag omgeven met geheimzinnigheid. Uiteindelijk werd de zitting vrijwel volledig achter gesloten deuren afgewerkt. Alleen de moeder en dochter van Herst mochten blijven zitten.

Alle andere familie en vrienden van het slachtoffer en de verdachten mochten alleen drie minuten de zaal  in om te horen dat ze er niet bij mochten. Dat is hoogst ongebruikelijk. Normaal gesproken is de rechtspraak openbaar. Het gebeurt zelden dat advocaten vragen een zitting achter gesloten deuren te houden. En bijna altijd wordt dat verzoek om een dergelijke ‘ordemaatregel’ afgewezen. Donderdag echter niet.

Het 44-jarige slachtoffer werd op 13 januari vorig jaar in elkaar geslagen nadat hij in biljartcentrum De Romein vervelend zou zijn geweest. De verwondingen waren ogenschijnlijk beperkt. Desondanks overleed hij een dag later. Een 28-jarige Tilburger en een Goirlenaar van 29 werden in juli opgepakt als verdachten. Zij zitten sindsdien in de gevangenis.

‘Nieuwe informatie’
Over de reden van alle geheimzinnigheid van donderdag werd tijdens de zitting niets gemeld. Advocaten Nicola van Vliet en Ronald Drenth zeiden na afloop ‘nieuwe tactische informatie’ te hebben over de zaak.

Lees verder op: www.bd.nl