mr. R.S. van Es

Mr. (Ruth) van Es richt zich binnen het kantoor op zowel het bijzondere strafrecht als het klassieke strafrecht. Zij adviseert en staat u bij in grote, maar ook kleinere strafzaken betreffende geweldsmisdrijven, zedendelicten, fraude en ontnemingszaken. Zij heeft veel ervaring met zaken van de bijzondere opsporingsdiensten, zoals de FIOD en ISZW. Voorbeelden hiervan zijn fiscale zaken, witwaszaken, corruptie, verduistering, oplichting en mensenhandel (arbeidsuitbuiting).

Curriculum Vitae

  • Tijdens haar studie werkzaam geweest als bestuursvoorzitter van de Leidse Rechtswinkel en als juridische medewerker bij het ressortsparket Amsterdam (behandeling van strafzaken in hoger beroep).
  • Na het behalen van haar bachelordiploma aan Universiteit Leiden, een master in strafrecht afgerond aan Universiteit Utrecht met de scriptie: “Financieel onderzoek en de ontnemingsmaatregel: een herijking van bestaande kaders.”
  • In de eerste jaren van haar carrière juridische verdieping en ervaring opgedaan bij het Functioneel Parket ‘s-Hertogenbosch (bijzonder strafrecht) en het arrondissementsparket Oost-Brabant (klassiek strafrecht) als senior jurist.
  • Vanaf juli 2018 verbonden aan Drenth strafrechtadvocaten.