Aangerand na toebrengen rapedrug? Of liegt hij weer?

BREDA/OOSTERHOUT – Regelmatig in het nieuws, maar eigenlijk nooit in de rechtbank in Breda. Iemand drogeren met rapedrug GHB en dan aanranden. Maar wat als de vrienden van het mogelijk slachtoffer zeggen dat hij altijd liegt?

In elk geval moest donderdag een 40-jarige Bredanaar, inmiddels verhuisd naar Oosterhout, zich verantwoorden. Hij zou een jonge plaatsgenoot hebben gedrogeerd en daarna zijn broek hebben uitgetrokken en de man hebben bevredigd. ,,Het is niet gebeurd”, pareerde de verdachte veelvuldig.

Concert
Overstuur kwam het mogelijke slachtoffer bij de buurvrouw met het verhaal dat hij aangerand was. Beide mannen hadden gedronken in de stad. Ze wilden naar een concert en daarom haalden ze bij de verdachte thuis een identiteitskaart op.

Maar na een colaatje en een shotje Dropshot, voelde de één zich ineens heel slecht. Hij zou daarna zijn aangerand. Tests bij de politie wezen uit dat er behoorlijk GHB gebruikt was. Het DNA van de verdachte zat in het speeksel bij zijn geslachtsdeel.

Emmer
Maar de verdachte ontkent bij hoog en bij laag. Hij weet niets van de GHB en dat DNA kan er zijn gekomen toen de ander moest overgeven. Hij had al in een emmer gekotst.

Daar werd de verdachte weer misselijk van, waarna die ook in de emmer spuugde. Daarna maakte hij wel de broek van de ander open, maar dat was alleen omdat die naar de wc moest en zelf die emmer al vasthad.

Oneffenheden
Het verhaal dat de aangever vertelde, veranderde steeds weer. Ook de politie rook al argwaan, toen die hem confronteerde met oneffenheden in de aangifte. Zo vertelde hij de ene keer dat zijn broek helemaal uit ging en de andere keer dat die nog om zijn enkels zat en meer tegenstrijdigheden, zei advocaat Ronald Drenth.

Officier van justitie Janne Kerkhofs geloofde het slachtoffer echter. ,,Ik heb geen reden gehoord waarom het niet zou kloppen. Ik vind het een consistent verhaal.” Zij eiste daarom twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Drenth vroeg vrijspraak.

Het vermeende slachtoffer zei in zijn slachtofferverklaring dat hij een compleet ander mens is geworden en zelfs zelfmoord heeft willen plegen. ,,De verdachte is ziek in zijn hoofd en heeft hulp nodig. Hij heeft me misbruikt.”

De rechter doet 8 februari uitspraak.

Bron: BN De Stem; Pieter van Klinken